artikel

En bra skola i Malung-Sälens kommun skapar vi tillsammans!

Efter alla mina år inom utbildningssektorn så brinner jag lite extra för denna fråga. Något jag delar med mina vänner i Vänsterpartiet. En bra skola gäller för all utbildning i kommunen, från förskolan till vuxenutbildningen.

Skolan och dess organisation angår oss alla. Det är viktigt att vi har en bra dialog med både föräldrar, elever och skolans personal för att tillsammans skapa en trygg och bra skolmiljö där eleverna kan utvecklas.

Förskolan

Alla barn ska ha rätt till en förskola där den pedagogiska verksamheten håller högsta kvalitet.

Grundskolan

Vi vill att det ska finnas tillräckliga resurser för särskilt stöd redan i förskolan samt under de första åren i grundskolorna.

BROMSA FLYTTKARUSELLEN!

Det kommer att genomföras en ny skolorganisation i Malung. Vänsterpartiet vill att flyttkarusellen stoppas, använd Lillmons skola tills följande är klart.
-Ta fram en seriös plan, ritningar, investering och budget för en ny skola.
-Utred alternativ lokalisering av ny mellanstadieskola.
-Ta fram alla kostnader för tillfälliga lösningar för perioden 2022–2026.
-Detta skulle sannolikt spara pengar och ge en tryggare övergång för elever och skolans personal eftersom den nya skolan kommer att finnas i många år.

Gymnasiet

Gymnasieskolan är frivillig, men en gymnasieexamen är absolut det viktigaste för att få ett jobb och ett vuxenliv med egen försörjning.  Gymnasiet behöver ha ett brett utbud av program och inriktningar. Utbudet behöver också utformas så att eleverna ges möjlighet till yrkesval och utbildning som motsvarar kommunen och näringslivets behov.

 

Vuxenutbildning/ Lärcentrum

Lärcentrum i Malung kan ge vuxna Malung-Sälens kommun stärkt kompetensförsörjning, snabbare integration och ökad omställningsförmåga på arbetsmarknaden.
Vuxenutbildningen och Gymnasieskolan behöver utveckla ett utökat samarbete kring
praktik och lärlingsplatser hos kommunen och privata företag. Inom SFI utbildningen bör kombinationsutbildningar startas. Utbildningar där man kombinerar svenskundervisning med yrkesutbildning.

 

Karin Ek Lissbol

Ordförande

Vänsterpartiet Malung-Sälen

Kopiera länk